Sayfalar

11 Ekim 2015 Pazar

Hamilelikte Kilo Almamanın Yolları



Merhaba Hamişler :)

Hamilelik gerçekten çok güzel bir duygu. Anne olmayı düşünen çoğu kadının kaygıları vardır. Acaba hazır mıyım ? Maddi açıdan hazır mıyım? Ruhen hazır mıyım? Vücut olarak hazır mıyım? Kariyer olarak hazır mıyım? Bunun gibi sorular kafamızda dönüp dolaşıp kaygı yaratır.


Anne olmak gerçekten mucizevi bir olay. Henüz anne adayıyım ama şimdiden kendimi çok farklı ve özel hissediyorum. Hamilelik başlı başına bir serüven. Her ay faklı bir heyecan yaşıyorsunuz. Gelelim hamilelikte kilo alma kaygısı yaşayanlar için nasıl beslenilmesi gerektiğine ;

* İdeal Kilonuzda Hamile Kalın

Hamile kalmaya hazırlanıyorsanız. mümkünse en ideal kilonuz neyse onda başlayın. Bunun için extra zayıflamanıza gerek yok. Çünkü ilk aylar büyük olasılıkla midede hassasiyet olacağından kilo alamayacağınızdan vücut direncinizin düşmemesi için bünyenizin sağlam olması gerekiyor.


* Az Ancak Sık Aralıklarla Yemeliyiz

Bizi sevenler her zaman müdahalede bulunmak isterler. İki canlısın. İki kat yemelisin. Aç kalma, biraz daha ye. Halbuki çok fazla yememizin bebeğimize hiç bir faydası olmayacağı gibi, aşırı alınan kilo sezeryan ve prematüre bebek sebebidir. Önemli olan sık aralıklarla yemek. Uzun süre aç kalmamak ve bol çeşitli şeyler yiyerek tek düze besinde kaçınmak.


* Bol Sıvı Tüketmeliyiz !

Öğünler arasında içilen su daha az acıkmanızı sağlar. İçmeniz gereken miktar. vücut indeksinize göre ve bulunduğunuz mevsime göre değişiklik gösterebilir. Ortalama 1,5-2 lt içebilirsiniz. Hamilelikte sık karşılaşılan kabızlık sorununa da yardımcı olacaktır düzenli sıvı almanız.


* İsteklerimizi Kontrol Etmeliyiz 

Normalde zararını bildiğimiz halde amannn boş ver deyip yediğimiz şeyler vardır. Ancak artık sadece kendimizi değil düşünmemiz gereken bir bıcırığımız olduğunu unutmamalıyız. Örneğin ben patates kızartmasını inanılmaz sevmeme rağmen altı ayda sadece 3 kez yedim. Hiç yemeyin demiyorum ama yerken bir kez daha düşünün zira mide yanmasından sonra isteseniz de soğuyorsunuz :)


* Hareketlerinizi kısıtlamayın 

Hamilelikten önce hayatınızdaki ritm nasılsa. aynen devam edin. Hamileliğinizde risk yok ise, normal bir hamilelik yaşıyorsanız hayatınızı değiştirmeye gerek yok. Tabi ağır sporlardan kaçınmak gerekir. Hamile platesi, yüzme ve yürüyüş yapabileceğimiz en doğru sporlardır.


Kısacası yaşamınızı değiştirmeden, önceden ne kadar yiyorsanız o kadar yiyerek, hareketlerinizi kısıtlamadan ideal kiloda hamileliğinizi tamamlayabilirsiniz. Önemli olan mutlu ve huzurlu bir hamilelik geçirmeniz. Zaten doğum sonrası da dikkat ederek aldığımız kiloları kolayca verebileceğiz. Tüm zorluklarına rağmen hamilelik gerçekten de her kadının yaşaması gereken bir dönem. Allah isteyen her kadına anne olmayı nasip etsin. Biz anne adaylarına da sağlıklı olarak bebişlerimizi kucağımıza alabilmeyi nasip etsin...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder