Sayfalar

3 Nisan 2015 Cuma

Isıyı 3,5 Saat Muhafaza Eden Kiraz Çekirdeğinden Rahatlama Yastığı

Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce niye bilmiyorum diye kendime sorduğum bir şey keşfettim. Reyonlarda dolaşırken el büyüklüğünde kalpli bir yastık görüp sevgililer gününde aldım. Dekoratif amaçlı bir şey zannettim. Meğer kiraz çekirdeğinden yapılma hem ısıtıcı hem soğutucu özelliği olan mucizevi bir yastıkmış.

 
 
Almanya ve İsviçre gibi ülkelerde evin vazgeçilmezi olan bu yastıklar, kiraz veya vişne çekirdeklerinin temizleme işleminden sonra %100 pamuklu kumaşlarla kaplanıp, bebek yastığı, karın yastığı, boyun yastığı şeklinde kullanılma özellikleri olan sıcak taş tedavisi denilebilecek her derde devalar..

 
 
 
Kullanılması gayet kolay. Mikrodalga fırında 2.5 dk. kadar ısıtıyorsunuz. Su ısıtıcı torbalarından farkı ısıyı çok daha fazla sürede tuttması. 3.5 dk tuttuğunuz yastık, 3,5 saat sıcaklığını koruyor. Aynı zamanda soğuğu da muhafaza ediyor. Buzlukta tutarsanız uzun süre soğukluğunu koruyor.
Sosis şeklinde olan yastıkları boyun ve bel için kullanabilirsiniz, daha küçük kare şeklinde olanları da, adet ağrıları için kasık ve karın bölgesinde, bebeklerin gaz sancısı için de birebir olan bu yastıkları bebeğiniz için de kullanabilirsiniz.
 
 
 

Daha ekonomik hale getirebilmek için, yazın yediğimiz kiraz ve vişnelerin çekirdeklerini biriktirirsek, güzelce temizledikten ve güneşte kuruttuktan sonra pamuklu kumaşlara doldurup, her türlü ısıtıcı ve soğutucu olarak kullanabiliriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder