Sayfalar

25 Nisan 2015 Cumartesi

Hayat Boyu Enerjik Olmanın Püf Noktaları


Merhaba Arkadaşlar,

Çok halsiz, tükenmiş hissediyorsanız, yataktan kalkmak gitgide zorlaşıyorsa, enerjinizi bir kaç öneriyle geri kazanabilir ya da arttırabilirsiniz. Yorgunluğunuzun hormonal bir rahatsızlık ya da fazla stres ve uyku problemlerinden kaynaklı olmadığından eminseniz, beslenme düzeninizi değiştirebilir ve farklı şeyler uygulayabilirsiniz.


Enerjinizi arttırmak için :

* Sabahları duş alın. Duş alırken başınızı suyun altına sokmamaya dikkat ederek bir soğuk, bir sıcak duş alın.Birkaç kere bunu tekrar ettiğinizde çok rahatlamış hissedeceksiniz.


* Demir eksikliği yorgunluk ve halsizlik yaratır. Bu yüzden daha fazla demir içeren yeşil sebze, kurutulmuş meyve ve tahıl gevrek bolca tüketmeliyiz.


* Bol su içmek dayanıklılığı arttırır ve stresin azalmasına da yardımcı olur.


* Kambur durmak kasların hızlı çalışarak yorulmasına neden olur. Nefes almamızı zorlaştırır. Dik durarak kanın daha rahat dolaşımı sağlanır ve daha iyi hissederiz. Aynı zamanda da daha iyi görüneceğimiz de bir gerçek.


* En sevdiğimiz müzikleri dinlemek stresle ve yorgunlukla daha iyi savaşmamıza destek olur. Bu yüzden kulaklığınız yanınızdan eksik olmayın.


* Dışarı çıkmayı ihmal etmeyin. Fırsat buldukça dışarı çıkın; özellikle güneş ışığını olduğunda.. Doğal ışık hem mutluluk hormonunuzu arttırarak enerji verecek hem de D vitamini almış olursunuz.


* Fırsat buldukça gün içerisinde şekerleme yapın. 30 dakikalık kısa bir uyku bile beynimizin şarj olmasını sağlayacak ve enerjimiz ikiye katlanacaktır.


* Öğün aralıklarımızı çok uzun tutmamakta fayda var. Yemek arasındaki uzun aralıklar enerjimizin düşmesine neden olur.

* Sizi mutlu eden şeyleri deftere not alın. Sonra bunları okuduğunuzda sizin neyi daha mutlu ettiğini hatırlarsınız.

* Güne iyi bir kahvaltı ile başlamak gün boyu keyfinizin iyi olacağı anlamına gelir. Dünyaca ünlü Türk mutfağımızın zengin kahvaltısından kim olsa mutlu olmaz ki...


* Dağınıklık alışkanlığınız varsa bir an önce bırakmalısınız, çünkü düzenli olmak stresinizi azaltır, kafanızın rahat olmasını sağlar. Aynı ben diyenleri duyar gibiyim :)

* Egzersiz yapmayı mutlaka alışkanlık haline getirip hayatımızda yeri yoksa bile artık hayatımıza dahil etme zamanı geldi. Hem sağlık hem de iyi görünmek için spor hayatımızın olmazsa olmazlarından olmalı.


Hayat boyu enerjinizi korumanın en temel yolu da pozitif olmaktır. Her zaman olumlu düşünüp yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmezsiniz zaten evren size tüm enerjisini gönderecektir. Bunun yanında hayatın çok kısa olduğunu ve gereksiz şeylerle boş yere canımızı sıkarak zaman kaybettiğimizi unutmayalım. Sorunlar geçicidir ve her şeyin bir çözümü vardır. 

Şimdi pijamalarımızı giyelim, bir nehrin kenarında çimenlerde uzandığımızı düşünelim, kuş cıvıltıları ve suyun akışı... Derin derin nefes alın işte hayatın amacı bu güzel şeylerden tat almak, diğerleri mi ciddiye almayın :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder