Sayfalar

28 Ocak 2015 Çarşamba

Zayıf ve Uzun Görünmenin Yolları



Merhaba arkadaşlar,

Alışveriş yapmayı hepimiz çok severiz. Beğendiğimiz kıyafete sahip olmak isteriz ama doğru kıyafeti seçmemiz için vücudumuzu iyi tanımamız gerekir. Eğer vücudumuzu tanımadan bir kıyafet seçersek olduğumuzdan daha kısa, daha şişman, daha basenli görünebiliriz. Daha ince ve daha orantılı görünmemiz için kıyafet seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini stilistlik eğitiminden aldığım bilgiler ve gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.


* Mutlaka kendi bedeninizde giyin, ne çok dar ne de çok bol. Büyük beden daha iri görünmenize sebep olur, olduğunuzdan dar giyinirseniz de yine daha kilolu görünürsünüz.

* Yüksek topuklu ayakkabı her zaman bacak boyunuzu uzun gösterir, bu da sizi olduğunuzdan zayıf görünmenizi sağlar. Ayrıca pantalon paçanızı yere  değen paça seçerseniz ve altına da bol paça giyerseniz olduğunuzdan daha zayıf ve uzun görüneceksiniz demektir.
* Düşük bel pantalon her zaman bacak boyunuzu kısaltacağı için, daima yüksek bel pantalonları tercih etmelisiniz.

* Kusurlu bulduğunuz yer neresiyse orada toparlayıcı kullanmalısınız. Üst tarafınız genişse üst tarafa toparlayıcı, alt tarafınız daha genişse alt tarafınıza toparlayıcı giymelisiniz. Hangi tarafınız daha zayıfsa dikkati oraya çekmek için orada renk ve desen kullanabilirsiniz. Örneğin üst bölgeniz kiloluysa, koyu renk düz bir kumaş giymeli, alt tarafınıza desen ya da renkli bir şey giyerek dikkati dağıtabilirsiniz.Ayrıca belinizin yukarı kısmına ince bir kemer takarsanız beliniz daha ince görünecektir.

* Opak çorap giymek her zaman ince ve ten rengi çoraba göre bacaklarınızı daha ince gösterecektir. Bu yüzden koyu renk ve opak çorakları tercih etmelisiniz.
* Kıyafetlerimizin tamamlayıcısı olmazsa olmaz çantalarımız ne çok küçük ne de çok büyük olmalı. Orta büyüklükte bir çanta bedenimizi daha orantılı gösterecektir.

* Nasıl durduğunuz çok önemlidir. Dik durmanız size 2-3 santim kazandırmakla birlikte, daha zayıf durmanızı da sağlar. Ayrıca vücut dili olarak kendinize olan güveninizi gösterir.

* Saçlarınızı topuz yaparak ya da at kuyruğu yaparak da olduğunuzdan zayıf ve uzun görünebilirsiniz.

* V yaka ve düz renk bir elbise bir kadının dolabında olmazsa olmazların başında gelir. Her zaman sizin kurtarıcınız olacaktır. Çok şık ve zayıf görüneceksiniz.


* Enine çizgili kıyafetler tercih ederseniz olduğunuzdan daha geniş görünürsünüz. Bu yüzden mutlaka dikine çizgileri tercih edin. Daha uzun ve zayıf görüneceksiniz.
* Alt tarafınıza farklı kumaşlarda ve desenlerde kıyafet seçerseniz, üst tarafınız koyu ve düz renk olacağı için kum saati silüetini elde edebilirsiniz.

Aklıma gelenler bunlar.Hadi şimdi dolabımıza gidip kombin yapalım. Ne dersiniz ? :) :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder