Sayfalar

24 Nisan 2015 Cuma

Saf Gül Suyunun Sayısız Faydaları


Merhaba Arkadaşlar,

Cilt ve saç bakımında doğal yolla bakım denildiğinde en zarif ve güzel çiçek olan GÜL imdadımıza yetişiyor. Faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için saf gül suyu kullanmaya tercih etmeliyiz.

 
 
 
Ürünü almadan önce içerisinde katkı madde ve yapay destekleyicilerin olmadığı ürünleri seçmeye dikkat etmeliyiz. Hem antibakteriyel hem de antiseptik özelliklerinin olması, içeriğindeki vitaminler, antioksidan maddeler ve hoş kokusu ile gül suyu  pek çok kozmetik ürününden öne çıkıyor.
 
 
 
 
Gelelim faydalarına :
 
* Tek başına gül suyunu yüz temizleyici olarak kullanabilirsiniz.
 
* Göz makyaj pamuk temizleyicilerine bolca gül suyu dökerek 1 dk. gözlerimizde bekletirsek, hem gözlerimizin dinlendiğini hem de koyu halkaların azaldığını görürüz.
 


* Gül suyuna bir kaşık gül yağı ile karıştırarak ince çizgilere karşı maske yapabilirsiniz. Bu karışım iltihap giderici olarak da kullanılabilir.

 
* Güneş yanığını iyileştirmek için 2 kaşık gül suyu ile 2 kaşık domates suyunu karıştırarak yüzünüze sürebilirsiniz.
 
 
 
* Jojoba yağı ile gül suyunu karıştırarak saçlarınıza canlılık katacak bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışımı saçınızda 1 saat beklettikten sonra bolca durulayabilirsiniz.
 
 
* Badem yağı ile gül suyunu karıştırarak son derece etkili bir nemlendirici elde edebilirsiniz.
 
* Gül suyu dişleri güçlendirmek ve ağıza ferah koku vermek için ağız gargarası olarak da kullanılabilir.
 
 
 
Her evde bulundurulması gereken gül suyu hoş kokusuyla rahatlatıcı, stres attırıcı ve moral verici özelliği de sahiptir. Kendimizi ödüllendirip, gül suyu ile hem güzelleşip hem de rahatlayabiliriz..
 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder