Sayfalar

9 Şubat 2015 Pazartesi

Dalgalı Saçlar İçin Hangi Tip Tarak Kullanılmalıdır? / En Şanslı Saç Tipi Hangidir?

Merhaba Arkadaşlar,

Her birimizin saç cinsi birbirinden farklıdır. Kimimizin düz, kimimizin dalgalı, kimimizin yağlı bazılarımızın da kuru saç cinsleri vardır. Her saç cinsinin kolay yanı da zor yanı da vardır. Yağlı saçlar her gün düzenli olarak yıkanmak ister, yıkanmadığı takdirde daha bir gün önce yıkasanız bile kafanıza yapışmış bir şekilde olduğundan daha da az saç görünüme sebep olur. Ama bir yandan da yağ oranı fazla olduğu için kuru saça göre daha canlı ve parlak görünür.


Ben kuru ve dalgalı saç yapısına sahibim. Kuru saçta çok sık yıkama derdi olmuyor. Saçınız kokmadığı sürece fön çektirseniz aynı gün çekilmiş gibi hiç bozulmadan bir hafta kalabiliyor. Dayanıklı bir saç yapısı olduğu için bu bakımdan şanslıyım. Zor tarafı da çok fazla uzun saç kullanamıyorum. Kuru saç çabuk yıpranıyor ve kalın telli saç da kırıklar oluştuğundan mat bir görünüme sahip oluyorsunuz ve bu da saçınızın bakımsız görünmesine sebep oluyor.


Normal saç tipine sahip olanlar en şanslı kişiler, hem saçları çok çabuk yıpranmıyor hem de çok sık yıkamak zorunda kalmıyorlar. Ama yine de saçınız yoğun bir şekilde dalgalıysa ve uzunsa saçınıza uygun tarak kullanmanız gerekiyor. 



Hem erkeklerin kullanabileceği  hem de bayanlar için Rossmann'dan bir tarak aldım. Bir tarafı seyrek dişli, diğer tarafı daha sık dişli. Saçınızı yıkadıktan sonra ilk önce seyrek tarafıla tarayıp daha sonra sık tarafıyla rahatlıkla tarayabilirsiniz. fiyatı da gayet uygun sadece 2.50 TL ye Rossmann mağazalarında bulabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Çok faydalı bir yazı olmuş cnm ;) Takipteyim, bana da beklerim :)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) :) Ben de takipteyim :) Sevgilerrrr <3

      Sil