Sayfalar

30 Nisan 2015 Perşembe

Pürüzsüz, Pırıl Pırıl Bir Cilde Sahip Olmak Hiç de Zor Değil


Merhaba Arkadaşlar,

Cildimizin güzel görünmesini ve pırıl pırıl parlaması hepimizin hayalidir. Yüzümüz, vücudumuz pürüzsüz ve ışıl ışılsa keyfimize diyecek yoktur. Ancak cildin güzelliği sadece dış görünüşümüz için değil, genel sağlığımızın nasıl olduğunun bir göstergesi olduğu için çok önemlidir.Cildimizin görüntüsü, yaşam biçimimizden, duygusal durumumuzdan, beslenme alışkanlıklarımızdan etkilendiği için, nasıl göründüğü aslında bizim elimizdedir.





Gelelim sağlıklı ve güzel bir cilt için neler yapabileceğimize :

* En önemlisi tahmin edeceğiniz gibi su içmeyi ihmal etmemek. Tüm organlarımız için olduğu gibi cildimiz için de su hayat kaynağıdır. Su içmediğimiz takdirde cildimiz pul pul olur ve çok çabuk kırışır. Bunun için kilomuza uygun bir şekilde su içmeliyiz.


* Cildinizi bol bol nemlendirin. Özellikle duştan sonra mutlaka cildimizi kaliteli nemlendiricilerle mutlaka nemlendirmeliyiz. 20 li yaşlardan sonra cildin nem seviyesinde azalma olur ve cilt kırışmaya başlar. Bunu önlemek için gece yatmadan önce ve sabah kalktığımızda mutlaka cildimizi temizleyip, nemlendiricimizi ihmal etmemeliyiz.


* Cildimizin nem seviyesi kadar temizliği de çok önemlidir. Makyajımızı mutlaka temizlemeliyiz. Uzun süre ciltte kalan makyaj cilt pigmentlerinin hava almasına engel olur ve kurutur.


* Düzenli uyku hem sağlığımız hem de cildimizin bakımı için oldukça önemlidir. Uykusuz kaldığımız da cilt yapması gereken hücre yenilenmesini yeterli derecede yapamaz ve elastikiyetinde zayıflama ve kuruluk meydana gelir. Uyku düzenimize çok dikkat etmeliyiz.


* Sigara içmeyi unutun. Sigara her şeye zararlı olduğu gibi cildimize de çok zararlıdır. Sigara ciltteki kılcal damarların daralmasına neden olur. Bu yüzden sigara içen kişilerin ciltleri matlaşmış ve solmuş görünümdedir. Ayrıca cildin erken yaşlanmasına sebep olur.



* Sağlıklı gıdalar tüketmemiz hem genel sağlığımız hem de cilt sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Cildin kırışıklığını önlemek, nem kazanmasını sağlamak ve pürüzsüz olmasını sağlamak için taze meyve ve sebze , zeytiyağı, omega 3 içeriği yüksek besinler tüketmeliyiz. Özellikle A vitamininden zengin olan besinler ölü hücre atımını sağladığı ve yeni hücre oluşumu hızlandırdığı için tercih etmeliyiz.




* Cildimizin doğru beslenmesi önemli olduğu kadar ruhumuzun da iyi beslenmesi gerekir. Ruhumuzu en iyi beslememiz stresten ne kadar uzak durduğumuza bağlıdır. Stres cildimizin ve sağlığımızın düşmanıdır. Stres kaslarımızı gerginleştirir ve bu da kırışıklığı sebep olur. Nefes yöntemleri, yoga ve sevdiğimiz müziklerle ruhumuzu rahatlatabiliriz. Benim strese en iyi gelebilecek tavsiyem iyi bir masajdır :)



* Stresi azaltacak bir kaç öneri daha vermek istiyorum. Özellikle çalışanlar için ofisten eve geldiğiniz de yüzünüzü tazyikli suyla yıkayın. Ayrıca ayak parmak uçları yüzümüze sinyal gönderdiği için cildimize iyi gelecektir.

* Düzenli egzersiz yapmak hem kan dolaşımımızı hem de metabolizmamızın hızlı çalışmasına yardımcı olur. Tüm vücut ve yüz egzersizlerinizi açık havada yapın, böylece dokularımıza daha fazla oksijen gider. Spor yapmak hem vücudumuz hem cildimiz hem de ruhumuz için çok iyi gelir. Vücut egzersizleri gibi cildin elastikiyetini arttıracak yüz egzersizleri de vardır. İyi görünmek ve sağlıklı olmak için mutlaka yapmalıyız.



* Yaz geliyor ve bol bol güneşlenme zamanı. Ancak cildimizin sağlığı için doğru bir şekilde güneşlenmemiz gererikiyor. Her şeyin fazlasının zararlı olduğu gibi fazla güneşte kalmak da cildimize önemli zararlar verir.Uzun süre güneş ışığına maruz kalmamalı, güneşe çıkmadan önce uygun güneş kremi kullanmalıyız. Güneşlenirken mutlaka şapka takmalıyız. Hatta ben yüzümüzün çok fazla güneş ışığına maruz kalmaması için denize bile şapka takarak giriyorum. Biraz Belgin Doruk gibi görünüyorum ama olsun her şeyin başı sağlık :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder